Roparun

Ons Team 274 is opricht door enthousiaste VAVers, en wordt dit jaar gesponsord door Hatchtech. Samen met andere sportieve mensen uit Veenendaal leveren zij deze uitdagende prestatie. Elk jaar wisselt de samenstelling van het team, maar de samenwerking met VAV is altijd gebleven. Het team oefent elk jaar tijdens een trainingsweekend de RoPaRun in de omgeving van Veenendaal met het VAV clubhuis vertrek- en aankomstpunt.

De Roparun is een estafetteloop van ongeveer 520 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Dat blijkt overigens ook uit het motto wat al jaren is:

"Leven toevoegen aan de dagen,
waar geen dagen meer kunnen worden
toegevoegd aan het leven"


Een Roparunteam bestaat uit minimaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo'n 65 kilometer lopen, oftewel meer dan 1 ½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

Naast de sportieve inspanning, moet er ook een inspanning geleverd worden om geld op te halen voor het doel. Teams doen dit door het organiseren van allerlei acties. Denk hierbij aan het wassen van auto's, het houden van collectes, de verkoop van spullen en het zoeken naar sponsors. Ook zijn de leden van een team verplicht Roparun loten te verkopen waarvan de opbrengst ten goede komt aan het doel.

Sinds de Roparun in 1992 voor het eerst georganiseerd werd, is al meer dan 67 miljoen euro bijeengelopen. Dit geld gaat onder andere naar hospices, vakantiebungalows en de productie van hoofdhuidkoelers.

Voor meer informatie, klik dan hier.

Contact:
Mail: info@team274.nl
Rek: NL96INGB0007400265